100 Uutta geokätköä Reksaareen ja Nurmekseen

Nyyberin nimimerkillä vuodesta 2013 eteenpäin toteutetut kätköt tulivat huoltokuntoon ja päätettiin arkistoida Nyyberin kätköt Nurmeksesta ja Reksaaresta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja tehdä kestävät uudet toteutukset ja jakaa kätköjen huoltovastuuta yhdistyksen jäsenille.

 

Hankkeen kokonaishinta-arvio oli n. 3000 € ja osallistuimme Rauman kaupungin järjestämään ”Mnuu huki” osallistuvan budjetoinnin äänestykseen. Pärjäsimme äänestyksessä sen verran hyvin, että saimme hakemamme 3000 € rahoitusta projektiimme.

 

Kevään aikana pidettiin talkoita ja jokainen nikkaroi vähän kotonaankin yksin tai porukalla ja viikkoa ennen sovittua piilotusajankohtaa oli kaikki kätkörasiat ja niiden sisältö valmiina. Toteutukset ovat filmivaneripönttöjä saranoidulla ovella ja salpalukituksella, joiden sisällä on vielä vesitiivis muovirasia.

 

Kätköjä tehdessä pidettiin mielessä myös nuoret ja lapset ja niinpä saarten rantautumispaikkojen läheisyyteen tehtiin kätköjä, jotka motivoisivat nuorta väkeä harrastuksen ja luonnossa liikkumisen pariin.

 

4. – 5.5. oli sovittu kätköjen piilotusviikonlopuksi, mutta porukalla oli sen verran vauhti päällä, että saimme molemmat saaret kätkötetyiksi yhden päivän aikana.

 

Uusia kätköjä laitettiin yhteensä 102 kpl, joista 2/3 Nurmeksessa ja 1/3 Reksaaressa.

 

Kätköilijöitä osallistui projektiin yhteensä 26 ja talkootunteja kertyi 500 tuntia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top